Annelie on asthma, humor, and the world.

I blog so that you can learn. Asthma is a handicap possible to overcome with Your help, learn why. Search the Testimonies, Go Fragrance Free archive and product testing.Collected knowledge through many years. Read "About site..". for more information.

#Syrien #flyktingar visar kravstorhet och otacksamhet

Leave a comment

Detta är bortskämda människor. Att neka att gå av bussen för att det är 20 minuter att gå till butiken och de ska få bo i varma stugor med tillgång till toalett, dusch, att tvätta kläder, gratis mat, möjlighet att laga mat inne. Allt gratis.

Det finns svenskar som inte har tak över huvudet. Svenskar som sover ute om vintern. Svenskar som inte har mat för dagen. Det finns dem som lever i tältläger hela året, utan mat, värme, tak över huvudet, inte toalett, dusch, tvättmöjligheter både i Sverige och i andra länder. De som inte har mat, som inte har värme, som inte har tak över huvudet och möjlighet till sanitära förhållanden.

De vägrar bo i stugor i skogen för att det är 20 minuter att gå til byn och butiken, 25 minuter till närmaste buss.

Där jag bodde förut var jag tvungen att antingen gå 30 minuter til tåget om morgonen för att ta mig till jobbet, eller cykla, och det VARJE DAG. En period cyklade jag två mil till jobbet och två mil hem VARJE DAG hela året för att det var dåliga busskommunikationer.

På 90-talet gick Sverige dåligt och många stora och små företag gick konkurs, även Ericsson, SAAB, Volvo m.fl slet. Jag var arbetslös ganska länge på 90-talet och efter en tid var jag tvungen att sälja saker jag ägde för att ekonomin skulle i varje fall gå i pluss tills det vände och jag fick jobb igen. Jag lärde mig att vara tacksam för att ha det grundläggande.

I Sverige bor inte alla i stora dyra lägenheter med alla moderniteter. De fleste hyr dessutom sina bostäder, och man måste jobba för välfärden. Inget är gratis. Det är vi som jobbar som gör så att man ska kunna få stöd om det krisar sig, men ändå är det inte alltid systemet fungerar ändå. Där är svenskar som har fått ett tält av socialtjänsten då dem har bett om bostad, det har skett flera gånger, det har det stått om i tidningen.

Att bo lite avsides och lite omodernt är det många som gör. Gamla hyreshus har ofta dusch och klädtvätt i källaren, i bland är också toaletten i källaren. På slutet av 80 – talet bodde jag i en lägenhet med dusch och tvättstuga i källaren, och tvätten måste jag hänga så att alla ser det och har tillgång til det, det var inget lås på dörren till torkrummet. Det är ganska vanligt i gamla hyreshus i Sverige. Det var bara en kokvrå, ett rum, inget sovrum och en liten toalett med handfat. Inte så fancy men det gick det också.

Där jag bor och jobbar nu är det många som går 45 minuter till jobbet VARJE DAG, för det går inte buss ens den tiden de ska till jobbet. Många cyklar 1-2 mil till arbetet VARJE DAG.

En väninna  (ska inte säga namn och plats för att skydda identiteten) bor med sina barn i ett litet samhälle i Sverige där butiken är nedlagd, skolan är nedlagd, posten är nedlagd, bensinstationen är nedlagd och bussen är nedlagd. Hon har varken körkort eller bil, och barnen måste ha skolskjuts till skolan som ligger flera mil bort. Ska hon til butiken flera mil bort måste hon be vänner om skjuts.

Och dessa människor som kommer från Syrien och ber om hjälp är för fina för att bo i stugor 20 minuter GÅNGVÄG från butiken? De ratar tak över huvudet, uppvärmda hus, en säng att sova i, elektrisk spis att laga mat på, de ratar erbjudna toalett och dusch, möjligheter att tvätta sina kläder, och gratis mat. De vägrar gå av bussen för att det inte är gott nog åt dem, de vägrar gå av bussen för att dem måste gå 20 minuter til byn och butiken.

De är bortskämda och kravstora. Det är många tusen som behöver hjälp, de är inte ensamma i Sverige att behöva tak över huvudet. Här är det folk som har öppnat sin campingplats med fina stugor för att de ska slippa sova ute i den kalla svenska vintern, och det är inte fint nog åt dem?

De är som bortskämda små barn som inte får som dem vill, som små barn som lägger sig ner på golvet och skriker. De borde tänka på alle dem som bor i tältläger, eller hus byggt av korrigerad plåt och lagar mat på öppen eld, som inte har mat för dagen. Bostadslösa svenskar måste tigga för att kunna betala för en säng på ett härbärge. Och folk från Syrien vägrar gå ut av bussen för att boendet inte är fint nog åt dem? Visa lite tacksamhet över att ni får bo i uppvärmda hus med tillgång till toaletter, dusch, tvätt och att ni får mat, och det på kort varsel. Det här är rätt och slätt skamligt uppförande.
Jag tycker de borde stanna upp och tänka över vad för inställning de har, de kunde änt upp som uteliggare om ingen hadde brytt sig. Svensk vinter är benhård om man ska bo ute. Det kan vara allt från +5 C till – 30 C. Folk har dött för mindre.

Är det så att de behöver sova ute några veckor i -30 C för att nyktra till? Om inte annat för att lära sig att säga tack?

Hade jag varit flykting och kommit till ett ställe där jag fick tak över huvudet, en säng att sova i, värme i huset, tillgång till toalett, dusch och klädtvätt och gratis mat då hade jag inte hållit på så.

Se vilka mysiga stugor de får tillgång till!
www.limastugby.se

Läs hela saken http://m.nettavisen.no/nyheter/fem-flyktninger-nekter-fortsatt-a-ga-av-buss-ved-asylmottak-i-sverige/3423151921.html

/ Annelie

Advertisements

Author: Annelie

I like canoeing, photographing, friends, movies, food, humor, and going on trips. I dislike rudeness, dishonesty, violence, nastyness, and people not caring for others. I do not drink much, I do not smoke and I do not do drugs. I love friends who are kind to me and stick with me. If you want to give me a gift, the best gift is to stop smoking and stop using fragranced products. Then you give me health and that dear friend, is the best gift a person can get. It is a gift of love. I got asthma and I am hearing disabled.

Please, leave a reply. / Legg igjen et svar. / Kommentera!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s