Fresh air does not smell of fragrance

Frisk luft lukter ikke av parfyme.

Bully free zone

(In English further down) Denne bloggen er en mobbefri sone. Her diskuterer man med respekt for andres meninger og man er saklig og høflig når man henvender seg til andre mennesker. Vi er alle forskjellige individer og velger å leve livet slik vi føler det passer til akkurat en selv. Ingen skal fortelle deg hva som er best, men vi kan dele erfaringer for å få bedre innsikt, forståelse og kunnskap.

Jeg håper du som leser respekterer dette og at du benytter deg av den samme oppførselen også videre i livet ditt.

På forhånd takk
Annelie

In English

This blog is a zone without bullying. Here we discuss respecting others’ opinions and they are objective and courteous when addressed to others. We are all different individuals and choose to live life the way we feel it appropriate to oneself. No one will tell you what is best, but we can share experiences in order to gain better insight, understanding and knowledge. I hope readers respect this and that you use the same behavior and so on in your life.

Thank you
Annelie

2 thoughts on “Bully free zone

 1. >> Her diskuterer man med respekt for andres meninger og man er saklig og høflig når man henvender seg til andre mennesker.

  Det er bare hos andres blogger og nettsider du slenger dritt og har språk som en liten fjortis altså?

  Jeg så kommentaren din på Dagensmedeisin nå, og det var ganske pinlig lesing – du fremmstår jo som totalt umoden når du legger inn sånne ting på en side beregnet hovedsaklig på helsepersonell. Bra du linket til siden din så folk ser hvem du faktisk er og hvor ‘saklig og høflig’ du er når ting ikke går din vei.

  Like

  • Har lite med høflighet å gjøre. Alle har rett på sin mening. Og når en person som jobber som helsepersonell skriver på en måte som provoserer til de grader så har også jeg rett å si hva jeg mener. Uhøvflig var jeg ikke, jeg brukte et velpleid språk og skrev saklig nokk. Når en person som jobber med helse mener det er unødvendig med forbud mot røyking, og der er 1,23 millioner personer i Norge som har problemer med astma og allergi, og 750000 har lungesjukdommen KOLS da synes jeg at jeg har lov å si det uten at du skal komme og peke finger. Pinlig er det ikke. Hva som er mer pinlig er at helsepersonell sier det ikke er nødvendig med forbud mot røyking, da dere som jobber som helsepersonell faktisk er de som burde vite bedre.

   Jeg er meget saklig og høflig, men sier hva jeg mener. Det er en rettighet man har. Det virker heller som du har problemer med at noen annen har en annen synspunkt enn du har selv. Den som er intressert i å se språket mitt kan lese det i kommentarene på denne siden. Ikke et eneste banneord eller kallenavn, bare fakta og meninger:

   http://www.dagensmedisin.no/blogg/bent-hoie/formynderstaten/

   Og her er kommentaren jeg skrev:

   “For noe kødd! Dette er typisk for egoistiske holdninger i forhold til folk som sliter med f.eks. lungesjukdommer. :((((( For at vi med astma og andre lungesjukdommer skal kunne få puste frisk luft uten forstyrrelser så TRENGER vi utøket røykeforbud fordi røykerne er så lite opplyste om hvordan det påvirker oss. Man sitter på en uteservering og noen/flere begynner å røyke og man må gå fra både mat og drikke fordi man ikke får puste. Overformynderi sier du? Overformynderiet fra røykerne som ikke lar oss puste ren luft er MYE verre. Prøv et astmaanfall av et ordentlig kaliber før du uttaler deg om å bestemme over andres live og lagnad. Det røykere gjør påvirker andre. Om en røykere står ved siden av en ikkerøyker alt. astmatikere så blir ikkerøykeren / astmatikeren ufrivillig utsatt for kjemikalier og gifter, og astmatikeren /den lungesjuke tvinges å bli sjuk. Men om en ikkerøykere /astmatikere /annen lungesjuk står ved siden av en røyker så berørs den ikke negativt. STAKKERS RØYKERE! Det er klart vi må ha et forbud når folk flest ikke klarer å la oss ha frisk luft å puste i. Fram for et forbud mot bruk av parfymer i det offentlig rom også, da parfymer er like ille som tobakk for oss med lungeproblemer. Det er ca 1.23 millioner astmatikere og allergikere i Norge. Sug på den du. ”

   Det er noe kødd når folk står og suger på de stinkpinnene der og forurenser alles luft vi alle skal puste, og det er egosistisk å forurense lufta for alle omkring seg. Sigaretter har ingen nytte, de transporterer deg ingensteder men det gjør bilen, de sprer ingen glede til andre men forurenser og forsurer bare luft. Men med bilen har man bekvemmelighet og den er nyttig i samfunnet, sigaretter skader kun lungene både til røykeren og de som blir tvinget til å puste luften og røyken rundt røykeren som røyker, de har overhodet ingen nytte for seg.

   Når du ikke forstår poenget mitt så synes jeg du kan la være å kommentere i det hele tatt. Her er bare brukt vanlig god norsk, det er i hvert fall noe du burde forstå?

   Og jeg tror du har misforstået begrepet mobbing. Mobbing er personangrep enten fysisk eller psykisk, det er ikke å si hva man mener om en sak. Med din logikk så har alle rett å si sin mening på sine blogger men ingen har rett å motsi hva som blir sagt. Det blir for dumt.

   Cecilie sa:
   “…når ting ikke går din vei.”
   Her har du også tatt helt feil. Det handler ikke om at ting ikke går min vei, det handler om å få puste. Puste er noe som de fleste tar for gitt, men det er ikke en selfølge for lungesjuke å alltid kunne gjøre det. Røyking, eg passiv røyk, er en av de tingene som setter en stor begrensning for muligheten for å puste hos lungesjuke.

   Og til din informasjon så har jeg lungesjukdom selv, dvs astma, så det er veldig relevant for meg personlig, på likt med flere hundre tusen nordmenn. I verden er det ca 300 millioner (tall fra WHO og GinAsthma 2011) mennesker som har astma, og ca 250.000 personer i verden dør av astma hvert år, ca 64 millioner (tall fra 2004) mennesker har KOLS, og flere enn 3 millioner (tall fra 2005) personer døde av KOLS (kilde: WHO). Og det er en bråkdel av alle lungesjukdommer som finnes, da er ikke emfysem, rihnitt og andre lungesjukdommer talt med. Tallet øker. Så forteller du meg at jeg snakker som en fjortis?

   Kommentaren din er flau i utgangspunktet fordi den beviser hva lite du vet. Hvis du i tillegg jobber i vården og kommer med slike kommentarer, det er det bare enda mere flaut. Det får en å undre om du var tilstede i klasserommet?

   Og hvordan jeg er som person, det har du overhodet ingen peiling på.

   Annelie

   Like

Please, leave a reply. / Legg igjen et svar. / Kommentera!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s